top of page
Klei en keramiek Houtave | Tussenin Mie Ghesquiere

Over Mie

Klei en keramiek Houtave | Tussenin Mie Ghesquiere

Start keramische reis in 1993

Mie Ghesquiere (België, 1966), een naam die verbonden is met vakmanschap en creatieve ontdekkingen in de kunst van keramiek. Ze is altijd creatief geweest in diverse media, naast haar studie en werk.

 

Haar keramische reis begon in 1993 met Antoon Van Eygen als haar eerste keramiekleraar, gevolgd door het leren van potten draaien op het wiel bij Kasumi Katagiri.

 

Later deed ze expertise op in keramiek en Aziatische cultuur bij Adjaan Somthavin Urasyanadana.

Kunst creaties keramist Houtave | Tussenin Mie Ghesquiere

Natuurlijke eenvoud en fragiele tederheid

Mie Ghesquiere

Van België tot de Filippijnen

Mie heeft in diverse ateliers in België, Nederland, Frankrijk, de Filipijnen en Thailand gewerkt en heeft deelgenomen aan verschillende workshops.

Haar brede kennis, samen met persoonlijke ervaringen, heeft haar een diepgaand begrip van het keramische materiaal gegeven.

 

Ze heeft een meesterlijke beheersing van steengoed en porselein, waarbij ze de taal van het materiaal begrijpt en gebruikt om verhalen te vertellen met doordacht gebruik van glazuren.

Steengoed en porselein kunst Houtave | Tussenin Mie Ghesquiere
Steengoed en porselein kunst Houtave | Tussenin Mie Ghesquiere

Geïnspireerd door de zee en haar bewoners, weerspiegelt Mie Ghesquiere’s werk natuurlijke schoonheid met zachte en dromerige organische vormen.

 

Haar werken ademen rust en subtiliteit, af en toe doorspekt met een vleugje humor. Naast steengoed werkt ze vaak met porselein, waar eenvoudige vormen evolueren naar complexiteit, spelend met licht en vorm.

Kunsthuis Tussenin | Keramiek Mie Ghesquiere
Kunsthuis Tussenin

Mie's constante evolutie in haar kunst behoudt een rode draad van natuurlijke eenvoud en fragiele tederheid.

 

Ze nam deel aan tentoonstellingen in verschillende Europese landen, waarbij ze in 2016 werd geselecteerd voor de expo 'Vessel' in het keramiekmuseum Westerwald.

 

In 2011 startte Mie Ghesquiere het project 'Kunsthuis Tussenin', een keramiekatelier en kunstgalerie. Mie deelt graag haar kennis en organiseert uiteenlopende keramiekworkshops in haar Atelier Tussenin. Ook in andere ateliers kan u haar terugvinden als gastkeramist.

bottom of page