top of page

MIE GHESQUIERE (België, 1966)


Naast studie en werk is Mie altijd creatief geweest in verschillende media. In 1993 begon ze met keramiek. Antoon Van Eygen was haar eerste leraar keramiek. 
Kasumi Katagiri leerde haar de potten draaien op het wiel
Adjaan Somthavin Urasyanadana was haar meester in keramiek en Aziatische cultuur.

Mie werkte in verschillende ateliers in België, Nederland, Frankrijk, Filipijnen en Thailand en nam deel aan verschillende workshops.

Kennis van vele keramisten en eigen ervaringen zorgden ervoor dat Mie de taal van het materiaal door en door begreep. De essentie van steengoed is te vinden in donkere organische vormen, de essentie van porselein vertaalt zich in fijne delicate en doorschijnende werken. Glazuren worden doordacht gebruikt en weerspiegelen het verhaal dat ze willen vertellen.

 

Het vroege werk van Mie, geïnspireerd door de zee en haar bewoners, weerspiegelt een natuurlijke schoonheid. Zacht en dromerig ontstaan ​​mysterieuze wezens: de Nautilus kracht en broosheid ziet verenigd, de eigenzinnige kwal, ontsnapt uit de zee, die tegen de wind in ligt, een pad naar een ander verhaal, de koralen zijn fragiel in wit of bloedrood, minutieus geconstrueerd. Haar werken stralen rust uit; af en toe besprenkeld met een vleugje humor.

IMG_5229.JPEG
IMG_8621.jpg

Naast organische vormen in steengoed werkt Mie vaak in porselein.
Eenvoudige vormen groeien verder naar complexiteit. In haar werk met porselein speelt ze met licht en vorm en tast ze de grenzen van zijn en niet-zijn aan.

 

De werken van Mie evolueren voortdurend, maar de rode draad door al het werk is die van natuurlijke eenvoud en fragiele tederheid.

Mie nam deel aan verschillende tentoonstellingen in België en Thailand,
Ze startte de groep 'clay moves' in Bangkok,
Solotentoonstelling 'Mie and the Clay, a dance of shapes uitgevoerd door water'. Budji living, Bangkok Mei 2010
In 2011 verhuisde ze terug naar België en begon starte een nieuw project : Kunsthuis 'Tussenin' een keramiek atelier, kleine galerie en logies.
Daarnaast neemt ze deel aan verschillende tentoonstellingen en kunstevenementen in Europa. In 2016 werd ze geselecteerd voor de 8e keramiektalentenprijs.

 

Mie deelt graag kennis. Ze geeft workshops thuis en  in verschillende atliers.
Recent geeft ze les keramiek in Syntra West Belgium

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page